top of page

Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog starenja ,,Rada Vranješević" na poklon dobili malog psića

Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja ,,Rada Vranješević" dobio je divan poklon od strane jedne veterinarske stanice, a u pitanju je štene koje će zasigurno obradovati djecu koja borave u ovom domu.

Kako kažu, posebno velike osmijehe na licima mališana izazvao je dolazak slatkog malog psića.


,,Pored toga što je sladak, on je umiljat i vrlo raspoložen za igru, druženje i popravljanje raspoloženja. Prisustvom psa, djeci i mladima u Domu omogućiće se prilika da kroz igru nauče i preuzimanje odgovornosti i brige za druge, a takođe će se na ovaj način podstaći zadovoljavanje potrebe za ljubavlju i pripadanjem'', istakli su iz Doma.

Ističu da se zooterapija ili terapija uz pomoć životinja, odnosi na skup nekonvencionalnih terapijskih metoda koje koriste blizinu domaće životinje ili kućnog ljubimca, licu koji pati od mentalnih, fizičkih ili socijalnih poremećaja kako bi se smanjio stres, posljedice liječenja ili postoperativni problemi.


,,Pas je poklonjen Domu od strane veterinarske ambulante, koja je ujedno i obezbjedila doživotnu brigu o našem psiću'', dodali su iz Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog starenja.

bottom of page