top of page

Dolazi kišan vikend: BiH očekuje loše vrijeme

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne u nizinama se očekuje slaba kiša ili rosulja, a u višim područjima slab snijeg.Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini slabo jugo.


Temperatura vazduha većinom između jedan i sedam stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje od sedam do 13 stepeni. U Sarajevu oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura vazduha oko pet stepeni.


Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda u subotu u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Kiša uglavnom na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U večernjim satima slabija kiša i u ostalim područjima Bosne.


Vjetar slab jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura vazduha većinom između nula i četiri, na jugu zemlje od šest do devet, a najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između četiri i osam, na jugu zemlje od deset do 14 stepeni.


U nedjelju takođe oblačno vrijeme sa kišom. U BiH većinom slabije padavine. Vjetar u većem dijelu BiH slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura vazduha većinom između jedan i pet, na jugu od sedam do deset, a najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između četiri i devet, na jugu zemlje do 13 stepeni.

bottom of page