Doktor Vlado Đajić se s bolom oprostio od velikog prijatelja Marinka Rokvića

Pjevač narodne muzike Marinko Rokvić sahranjen je danas po podne na Bežanijskom groblju u prisustvu velikog broja poštovalaca, porodice i prijatelja.Od pjevača se, s velikim bolom, oprostio i direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić koji je bio dobar prijatelj Marinka Rokvića.


Đajić je bio u prvim redovima i nije krio tugu za preminulim prijateljem.Sahrani je prisustvovao i doktor Nikica Grubor koji je liječio poznatog pjevača.

Inače, Marinko Rokvić rodom je sa naših prostora, rođen je 27. januara 1954. godine u Bosanskom Petrovcu, a odrastao je u selu Kolunić.


Marinko Rokvić preminuo je 6. novembra u Beogradu, u 68. godini. Prvu ploču snimio je 1974. godine.Jedan od hitova koji su mu obilježili karijeru bio je "Zanela me svetla velikoga grada", nakon koga su došli "Snegovi beli opet veju" i "Da volim drugu ne mogu".Rokvić je tokom karijere objavio 21 studijski album i stekao status jednog od najboljih pjevača narodne muzike, a samo neki od njegovih hitova su: "Skitnica", "Svađalice moja mala", "Potražiću oči zelenije", "Polomio vetar grane", "Jedina moja", "Ti za ljubav nisi rođena", "Ljubav stara srce para".