top of page

Dok u SNSD-u broje sitno do izbora, u PDP-u skupljaju raštrkane članove


Jedna od najistaknutijih političkih partija u Republici Srpskoj, SNSD može se pohvaliti najuspješnijom kampanjom za Opšte izbore 2022. godine. Prema tvrdnjama bliskih članova pomenute partije do sada je njihove tribine posjetilo oko 50.000 građana. Dok su se u opoziciji kandidati pogubili i završili u drugim partijama, u SNSD-u se mogu pohvaliti jedinstvom i najuspješnijom kampanjom.
Dok u SNSD-u broje sitno do izbora u PDP-u kandidati su uveliko počeli igrati sami za sebe ili su sigurnost pronašli u drugim partijama. PDP-ov kandidat za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić se ponaša kao da je kandidat SDS-a sa kojim u kampanji i obilazi gradove u Srpskoj. Podsjećamo, Trivićeva je i prvi dan kampanje, umjesto u Banjoj Luci bila sa SDS-ovim Mirkom Šarovićem u drugom gradu.


Jedan od najistaknutijih glasnogovornika PDP-a Milko Grmuša nakon sukoba sa Draškom Stanivukovićem, kao i sabotaža koje mu je priredio PDP-ov golman, igra uveliko sam. Umjesto na tribinama sa matičnom strankom, Grmuša organizuje sopstvene tribine.


Lider PDP-a Branislav Borenović jedino u šta se uzdao je kompenzacija na predstojećim izborima koja bi ga mogla izvući iz ne tako zavidnog položaja. Predsjednik pomenute partije uveliko u ovoj reprezentaciji sjedi na klupi dok glavnu riječ vodi Draško Stanivuković.Kako tvrde pojedine analize, ali i reakcije građana SNSD je daleko ispred PDP-a što zbog politika koje jasno zastupaju, kanidata koji će se boriti u nadolazećoj izbornoj utrci, a što zbog raskola u PDP-u koji im ne garantuje sigurnost i slobodu koju pomenuta partija zastupa.


Da li su gore navedene tvrdnje tačne i da li će SNSD trijumfovati nad razjedinjenim PDP-om ostaje da vidimo za 7 dana.


bottom of page