Dok Stanivuković vodi kampanju Grad propada, a građani protestuju


Trenutna situacija u gradu na Vrbasu nije najbolja, a pri tome se svakodnevno javljaju novi problemi na koje Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem nije u stanju riješiti. Veliki broj zahtjeva dolazi na adresu gradske administracije i tako u posljednjih nekoliko mjeseci čekaju odgovore. Dok gradonačelnik obilazi Srpsku građani u Banjoj Luci održavaju proteste nezadovoljni njegovim vođenjem grada.Protekli vikend Stanivuković je proveo u Trebinju i Višegradu gdje je prisustvovao skupovima opozicije. Interesantan momenat koji je mnogima zapao za oko jeste da je kandidat PDP-a za predsjednika Srpske Jelena Trivić svog stranačkog kolegu isjekla sa fotografija koje je objavila na svom zvaničnom profilu.


Dok gradonačelnik Banje Luke obilazi gradove u Srpskoj, u gradu koji on treba voditi vlada haos. Mještani u banjalučkim naseljima izigrani i iznevjereni kako i sami kažu od strane gradonačelnika organizovali su proteste. Banjalučani su spremni doći i pred Gradsku upravu kako bi na taj način potražili svoja prava i sve što im je obećano od strane Stanivukovića, a na šta i dalje čekaju. Vrlo je vjerovatno da ukoliko građani i dođu pred upravu Grada da gradonačelnika neće naći na njegovom radnom mjestu jer on trenutno ima važnija posla, a to je politička kampanja.


Za vrijeme Stanivukovićeve posjete u Gradskoj upravi je održana javna rasprava o regulacionom planu. Prisutni građani nisu krili nezadovoljstvo Stanivukovićevim nedolaskom. ,,Trebao je biti ovdje, a ne u Višegradu, koji smo mi platili”, rekao je Tihomir Dakić iz Centra za životnu sredinu, uz poruku: “Pogledajte na šta nam liči grad”. Mirna Savić Banjac je pokušala opravdati Stanivukovićev potez, ali bezuspješno.


Građani nezadovoljni, Gradska uprava po ko zna koji put zakazala, a gradonačelnik bježi od obaveza, slika i prilika grada na Vrbasu u proteklih nekoliko mjeseci. Kako bi pokušao ispraviti greške i potisnuti nezadovoljstvo građana, možemo očekivati neki novi performans od strane gradonačelnika jer je to jedino što mu ne manjka.