top of page

Dok se „osnovac“ Selak bavi statistikom, Šaroviću broje nekretnine


Političke stranke u Republici Srpskoj se punom parom pripremaju za predstojeće izbore, a građani nisu štedili riječi dok su kritikovali pojedine lidere u opoziciji. Prvi na udaru je lider SDS-a Mirko Šarović čiji slogan glasi „Živjećeš bolje“. Šarovića su ubrzo dočekali građani te su ga upitali kako je moguće da je nosilac ovog slogana neko ko sopstvene nekretnine krije kao zmija noge.Vijest koja je nedavno odjeknula kao bomba. Mirko Šarović ima šest neprijavljenih nekretnina u Beogradu. Dva stana, kuću i tri parcele, Šarović nikada nije navodio u imovinskim kartonima, iako ih je prema važećim propisima bio dužan prijaviti. Šarović se i nije baš snašao u laži ovaj put kada su u pitanju godinama skrivene nekretnine po Beogradu. Pokušavao je da izbjegne razgovor sa novinarkom Centra za istraživačko novinarstvo (CIN). Negiranje je nastavio i nakon što mu je novinarka pokazala dokumente o vlasništvu.Da će Šarović živjeti bolje uz sve silne nekretnine ne sumnjamo, a da li će građani povjerovati u ova obećanja ostaje da vidimo.


Dok Šarović pravda nekretnine lider SPS-a Goran Selak pušta balone u centru grada. Selak po ugledu na gradonačelnika Draška Stanivukovića snima emotivne performanse za javnost u kojima pomenuti baloni predstavljaju stanovništvo koje je u proteklim godinama otišlo u inostranstvo.


SPS-ov „osnovac“ bavi se statistikom, novim setom mjera kojima bi se poboljšalo stanje u Republici Srpskoj. Da javnost ne vjeruje u Selakovu računicu i obećanja, govori činjenica da lider SPS-a na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici na pomenutom videu s balonima ima svega 48 lajkova, što je vrlo loša interakcija ukoliko uzmemo u obzir medijsku promociju drugih političkih partija u Srpskoj.I dok jedni broje nekretnine, drugi se bave statistikom i osmišljanjem slogana, datum opštih izbora se približava, a do tada ćemo čekati na konačni sud javnosti.bottom of page