Dok Sarajevo Srbe naziva zločincima, Stanivuković mu pravi uporište u Banjaluci

Političko Sarajevo Srbe predstavlja kao zločince, a prvi čovjek Banje Luke sarajevskim predstavnicima poklanja dijelove grada


Političko Sarajevo ne staje na putu propagande kojom srpski narod predstavlja kao zločince i krvnike. Tako je predstavljen film slovenačkog režisera i scenarste Mirana Zupaniča pod nazivom „Sarajevo safari“ kojim su ove navode ekranizovali. Dok političko Sarajevo Srbe definiše kao zločince šireći brutalnu ratnu propagandu, gradonačelnik najvećeg grada Republike Srpske Draško Stanivuković pomenutom Sarajevu „utabava“ teren u Banjoj Luci.Podsjećamo, povodom Međunarodnog dana nestalih u centru Banje Luke postavljena je izložba "Gdje je" u organizaciji Instituta za nestala lica BiH sa imenima nestalih, koju je odobrio Grad Banja Luka. Na izložbi su predstavljena imena nestalih Bošnjaka u trenutku kada zvaničnici Srpske protestuju protiv (ne)rada Instituta kada su u pitanju srpske žrtve.


Postavljanje ovog materijala na Trgu nije moglo proći bez odobrenja Grada Banja Luka i gradonačelnika Draška Stanivukovića koji se juče nije pojavio na izložbi zbog ranije preuzetih obaveza, kako je naveo Radivoj Majstorović ispred Odjeljenja za boračko-invalidsku zašititu Grada Banja Luka.


Povodom ove sramne izložbe oglasili su se i odbornici SNSD-a u Skupštini Grada koji su jasno rekli da Stanivuković od Banje Luke pravi Sarajevo, a pomenuta izložba je samo jedan od načina kako to radi.


„Ovakvo nešto nećete doživjeti ni u Sarajevu, ni u Mostaru ni u Tuzli kao niti bilo kom drugom gradu u Federaciji BiH. Vi imate primjer gdje u Banju Luku dođe gradonačelnik Sarajeva, kako bi naš narod rekao mašućih šaka i tom istom gradonačelniku se pokloni komad Banje Luke, a s druge strane vam dođe gradonačelnik Beograda, koji donira sredstva za izgradnju škole u Adi, a vi njemu poklonite knjigu“, rekao je odbornik SNSD-a Srđan Amidžić.


Film „Sarajevo safari“ izazvao je mnogobrojne negativne reakcije zvaničnika i stanovništa Republike Srpske koji su jednoglasno rekli kako je pomenuti film skup gnusnih laži i kao takav vrijeđa Republiku Srpsku, njenu vojsku i srpske žrtve rata.


S obzirom da zvaničnici Federacije BiH u protekle dvije godine otkako je Stanivuković gradonačelnik Banje Luke pokušavaju stvoriti uporište u najvećem gradu Srpske, ovi potezi političkog Sarajeva ne čude. I dok prvi čovjek grada raširenih ruku dočekuje sarajevske predstavnike koji srpski narod nazivaju zločincima i dok im poklanja dijelove grada, Sarajevo će zasigurno nastaviti raditi u istom negativnom pravcu po srpski narod.