top of page

Dok nestale Srbe niko i ne traži, imena Bošnjaka izložena u centru Banjaluke

Povodom Međunarodnog dana nestalih u centru Banjaluke postavljena je izložba ,,Gdje je" u organizaciji Instituta za nestala lica BiH sa imenima nestalih, koju je odobrio Grad Banjaluka. Na izložbi su predstavljena imena nestalih Bošnjaka u trenutku kada zvaničnici Srpske protestuju protiv (ne)rada Instituta kada su u pitanju srpske žrtve.


Postavljanje ovog materijala na Trgu nije moglo proći bez odobrenja Grada Banjaluka i gradonačelnika Stanivukovića, međutim, njegovi saradnici i portparol ne odgovaraju na pozive ATV-a.


Dok je proces traženja nestalih bio na nivou Republike Srpske od završetka rata do 2008. godine pronađeno je 4.100 lica, a kada je nadležnost prenesena na nivo BiH za 14 godina pronađeno je 260 lica srpske nacionalnosti.


Predsjedavajući Kolegijuma direktor Mujo Hadžiomerović, predsjedavajući Savjetodavnog odbora Mladen Živanović i šef delegacije Međunarodnog komiteta Crvenog krsta u BiH Emir Camić obratiće se prisutnima na mjestu gdje je postavljena izložba ,,Gdje je?".bottom of page