Dok mještani Donjih Kola vape za pitkom vodom, gradonačelnik u Konjičkom klubu jaše

Dok su se mještani naselja Donjih Kola u znak protesta danas okupili ispred svoje mjesne zajednice kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo jer više od dvije sedmice u ovom banjalučkom naselju nema vode, gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković je ovo lijepo vrijeme iskoristio kako bi jahao u Konjičkom klubu Čokorska polja.

"Isti taj gradonačelnik, koji je u svojoj predizbornoj kampanji snimao po domaćinstvima suve česme za svoje društvene mreže, danas je na te iste česme, zaboravio. One njemu danas nisu prioritet iako je govorio da će biti ", poručili su građani Stanivukoviću sa skupa.


Građani su se danas okupili kako kažu zbog katastrofalnog stanja u njihovoj mjesnoj zajednici koja se nalazi na samo nekoliko kilometara od centra grada. Poručuju da su više puta slali molbe Gradskoj upravi da im se pomogne. Ali, od nadležnih ni glasa.“Vjerovali ili ne, u 2022. godini, i to u ljetnom mjesecu mi već dvije nedjelje nemamo vodu! Donja kola jesu seosko naselje, većini domaćinstava ta voda je neophodna. Ne samo za nas, već i za stoku i za poljoprivredu, bez kojih ne možemo jer od toga živimo”, rekli su okupljeni mještani.

Međutim, nije voda jedini problem sa kojim se mještani suočavaju. Kažu, žive u šumi jer su živice kraj puta toliko narasle da im otežavaju prolaz. Takođe i rupe na putu koje su na svakom koraku predstavljaju mještanima problem.
“Nemojte nam dolaziti ako ćete preko nas samo da sakupljate političke poene i dajete obećanja koja ne ispunjavate. Nama je potreban neko ko će nas istinski saslušati i pomoći nam. Mi smo seoska domaćinstva, jednostavan narod i ne tražimo mnogo. Osnovne uslove za zivot. Je l ni to ne možemo dobiti?”- upitali su razočarano mještani Stanivukovića.