Dok Begić i Radović vode rat šta se dešava u PDP-u i SDS-u?


Nekadašnji odbornik PDP-a Ivan Begić ušao je u sokob sa SDS-ovim poslanikom Milanom Radovićem tako što je iznio niz tvrdnji na njegov račun gdje ga je prozvao kriminalcem, političkim lešinarom i lopovom kojem je glavni cilj osvajanje premijerske fotelje uz pomoć Jelene Trivić. Politički sukob na relaciji Begić i Radović odavno je prerastao u lični rat koji ni danas ne jenjava.Neprestani sukob eskalirao je i u prijetnje ubistvom od strane SDS-ovog Radovića. Begić je prethodne sedmice objavio fotografije na kojima se dopisivao s Radovićem koji mu je prijetio da će snositi posljedice svega što je iznio u javnost o njemu, a Begić je spremno dočekao ove prijetnje i u poruci jasno pitao: „Gdje da dođem?“ kako bi se obračunao sa Radovićem.


Nakon ove vijesti, Begić je kao i obično kada se nađe u neprijatnoj situaciji branio bolešću i rekao je da nije mogao ni spavati od straha za svoj život. Od uzvraćanja prijetnje do bježanja pod jorgan, linija je tanka.


Nakon što su ove vijesti izašle u medijima, javnost se zapitala šta je pozadina ovog sukoba i ko koordiniše njime?


Dvije glavne ličnosti koje se provlače kroz ovaj sukob su gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković i aktuelni PDP-ov kandidat za predsjednika Republike Srpske, Jelena Trivić. Sukob je i započeo pominjanjem njihovih imena, a danas od njih ni traga ni glasa. Da li su i Stanivuković i Trivićeva u sukobu kojeg vode preko Begića i Radovića?


Da postoje određene trzavice i neslaganja u odnosu nekadašnjih bliskih saboraca, Stanivukovića i Trivićeve, sasvim je evidentno. Nekadašnji bliski saradnici, danas loše uštimane političke kolege koje pokušavaju opravdati postupke onog drugog, a sa kojima se ne slažu i čak iste osuđuju. Trivićevu je na posljetku ovaj odnos koštao i rezultata na izborima za Savjete mjesnih zajednica gdje je odnijela poraz u sopstvenom naselju, a sprema se za predsjedničku kandidaturu.


Predsjednik PDP-a Branislav Borenović i predsjednik SDS-a Mirko Šarović nisu pretjerano zainteresovani za ovaj događaj, niti se oglašavaju na neprestane sukobe nekadašnjeg PDP-ovog odbornika i SDS-ovog trenutnog poslanika. Borenović i Šarović očigledno smatraju kako ovo neće uticati na ugled njihovih stranaka, njihovu saradnju i povjerenje građana.


Da se opozicija u Banjoj Luci i koalicioni partneri ipak ne slažu najbolje i da će dugo najavljivana trijumfalna pobjeda na opštim izborima u oktobru završiti kao porušena kula od karata je jedan od mogućih scenarija s obzirom da se partneri ponašaju kao konkurenti. Jedni naređuju, drugi izvršavaju, a treći se prave neupućeni štiteći stavove stranke koji su odavno dovedeni u pitanje od strane građana mogla bi koštati banjalučku opoziciju ukoliko nastavi ovim putem.