top of page

Dok banjalučki penzioneri čekaju obećanu pomoć, Stanivuković na godišnjem odmoru

Izreka „obećanje ludom radovanje“ važi i u slučaju gradonačelnika Draška Stanivukovića koji očigledno umije samo da obeća ali ne i da ispuni. I dok se jedna od najtežih kategorija stanovništva bori za svoje pravo, za isplatu obećane novčane pomoći u iznosu od 100 KM, koja je u ovim vremenim prijeko potrebna, Stanivuković ne mari za njihove potrebe. Umjesto obećane isplate, gradonačelnik je sačekao da otkuca ponoć i „otklizao“ na godišnji odmor, na Kopaonik.Podsjećamo, nakon usvajanja Rebalansa za 2022. i Budžeta Grada za 2023. godinu Stanivuković je rekao kako rukovodstvu Grada sljeduje izazovan period na koji su oni spremni. Neprospavane noći, radni dani samo da se isplate podrške i sva dugovanja prema korisnicima Grada, međutim prvi čovjek Grada se spakovao i otišao na Kopaonik.

Stanivukovićevu neodgovornost i licjemjerno ponašanje pokušao je „ušminkati“ gradski menadžer Bojan Kresojević, međutim njegove tvrdnje naišle su na demant Fonda PIO.


Podsjećamo, gradski menadžer je izjavio kako on tvrdi da Fond PIO odbija saradnju na način da ne želi da isplati sredstva niti žele da Gradu dostave podatke, odnosno spisak penzionera, kako bi Grad mogao direktno da uplati na račune penzionera. Njegove riječi Fond PIO je oštro demantovao rekavši da je Fond budžetski korisnik i ne posjeduje svoj račun, te na taj način ne može ni primiti uplatu od strane Gradske uprave namijenjenu za jednokratnu isplatu penzionerima.


Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Ratko Trifunović 11. januara kontaktirao je Кabinet gradonačelnika tražeći sastanak u ovom udruženju kome bi prisustvovao i sam Gradonačelnik na kome bi se dogovorio model isplate u što kraćem roku. Međutim, Fond je isti dan iz Udruženja penzionera obaviješten da je Gradonačelnik na odmoru do 20. januara, te da se sastanak može održati tek u ponedeljak, 23. januara.
Comments


bottom of page