top of page

Dok čekaju most u Dervišima, mještanima vozila prolaze kroz dvorište (VIDEO/FOTO)Mještani naselja Derviši mjesecima unazad čekaju na kraj agonije koja se odnosi na završetak gradnje mosta. Iz Grada poručuju da se bliži kraj te mole mještane na strpljenje, a koje su kako kažu odavno izgubili.Ulica Paje Jovanovića postala je obilaznica kojom svakodnevno saobraća ogroman broj vozila, a među njima i ona teretna te je pomenuta ulica u potpunosti devastirana. Kako mještani kažu, ne radi se samo o uništenoj ulici već i njihovim dvorištima. Kapije porušene, udubljene, ograde devastirane, a niko ne odgovara za bahatost.


Danijela Brdar, jedna od mještanki kaže kako se obraćala i samom gradonačelniku Drašku Stanivukoviću kazavši kako strahuje i za bezbjednost djece, kao i za tešku situaciju u kojoj se mještani nalaze s obzirom da im niko nije najavio kako će njihova ulica postati najfrekventnija saobraćajnica na šta joj je on odgovorio da bude strpljiva.


S obzirom da pomenutom ulicom prolazi ogroman broj vozila često se napravi čep te dođe do potpune blokade pa da bi se ista izbjegla vozilima vozači ulaze u dvorišta mještanima. Kako navode često je dolazilo do situacija da je morala intervenisati i policija kako bi se saobraćaj regulisao, međutim njenim odlaskom stvari se vraćaju na staro te mještanima je nekad potrebno i po pola sata da izađu iz svojih dvorišta zbog otežanog saobraćaja.Rokovi za završetak su se pomjerali, a kako mještani kažu uz konstantne pritiske možda uskoro i ugledaju kraj.


Izvor: Patriote Srpske

コメント


bottom of page