top of page

Dodiku uručen "Zlatni grb" Fudbalskog saveza Srpske

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković uručio je danas srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku "Zlatni grb" povodom 30 godina od osnivanja Fudbalskog saveza Republike Srpske.Dodik je naveo da je formiranje Fudbalskog saveza Srpske bilo odraz formiranja Republike Srpske 9. januara 1992. godine.


On je u obraćanju na svečanoj akademiji povodom 30 godina od formiranja Fudbalskog saveza Srpske, u Narodnom pozorištu Srpske u Banjaluci, rekao da je važno da Fudbalski savez Srpske zadrži svoj subjektivitet kao samostalna organizacija i sa samostalnim takmičenjima.


Dodik je ponovio da će biti izgrađen nacionalni fudbalski stadion u Banjaluci dodavši da je potrebna saradnja sa drugim nivoima vlasti kako bi obezbijedili adekvatnu lokaciju i počeli relizaciju ovog projekta.


Fudbalski savez Republike Srpske osnovan je 5. septembra 1992. godine, a osnivačka Skupština je održana u Banskom dvoru u Banjaluci. Za prvog predsjednika izabran je Branko Lazarević iz Bijeljine, a generalnog sekretara Rodoljub Petković iz Banjaluke.


Nakon Lazarevića predsjednici su bili Milan Jelić iz Modriče i Mile Kovačević iz Gradiške. Danas je na čelu Fudbalskog saveza Srpske Vico Zeljković iz Banjaluke.


bottom of page