top of page

Dodikov stav: PDP bi spajao izbore, a bolje bi bilo da se spoji sa zdravim razumom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ni Kristijan Šmit ni stranci nisu pomogli PDP-u da napravi nešto na izborima jer ta stranka nema potencijal s obzirom na to da se vodi isključivo ličnim interesima.“PDP bi spajao izbore, a bolje bi bilo da se spoji sa zdravim razumom, ako ga u takvoj plaćeničkoj partiji uopšte ima. S jedne strane njihova nekadašnja kandidatkinja dobija pohvale u OHR-u, a sa druge oni bi, navodno, da zaustave intervencionizam”, istakao je Dodik.

 

Prema njegovim riječima, čovjek ne zna da li je to konačan stav PDP-a “ili će sutra opet moliti ‘trojku’ da ih primi, kao da su podvojena ličnost”.

 

“Ako su ozbiljni u svojim namjerama, pozivam ih da u institucijama Srpske, na mjestu konačne odluke, pokažu svoj patriotizam, da se ostave svakodnevnih cirkusa i performansa za jednokratnu upotrebu”, naveo je Dodik.

 

On je ukazao da je Narodna skupština Republike Srpske jedino mjesto gdje se odlučuje, a da je PDP “do sada redovno bježao od te institucije onda kada su se donosile najvažnije odluke za Srpsku i bilo bi dobro da se bar jednom u svom političkom bitisanju drže onoga što pričaju”.


“Sada hoće ono što smo mi već odavno uradili, da li su ozbiljni – sumnjam, vidjećemo. A što se izbora tiče, ni Šmit ni stranci nisu vam pomogli, jer nemate potencijal da ikada napravite bilo šta, jer se vodite isključivo ličnim interesima i to je jedina istina. Zato vas SNSD pobjeđuje i pobjeđivaće svaki put na svakom pitanju kad se sretnemo”, napisao je Dodik na društvenoj mreži “Iks”.

bottom of page