top of page

Dodik: Za čije interese radi opozicija u Srpskoj neka procijene građani

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da to što radi i kako radi opozicija nije u interesu ni građana Srpske ni same Republike, a za čije interese rade neka procijene građani Srpske.



Na pitanje Srne da prokomentariše svakodnevne optužbe opozicije u Republici Srpskoj da u Budžetu Srpske nema novca, Dodik je istakao da opozicija izmisli laž, a onda tu laž još i komentariše, umjesto da se istinito informišu u nadležnim ministarstvima u Vladi Republike Srpske i saznaju zvanične i tačne podatke.


- Čak i ovo čime se navodno bave i šta kritikuju ne liči ni na učenički rad srednjoškolaca. Zato je teško uopšte komentarisati to što izgovaraju, jer bi značilo da i ja komentarišem izmišljotine. Politika je ozbiljan posao, kao i svaki ozbiljan posao u jednoj zemlji. No, nigdje kao u politici ne možete sresti ljude koji o svemu imaju mišljenje a ni u čemu znanje ili obrazovanje. Dobro bi bilo da opozicija u Srpskoj nekad umjesto mene vidi i stvaran svijet oko sebe. Znali bi između ostalog i zašto su opozicija sve ove godine - naglasio je Dodik.


On je dodao da za sve ove godine nije čuo da imaju odgovor ni na jedno važno nacionalno pitanje, poput na primjer samostalnosti Republike Srpske, a Narodnu skupštinu su redovno napuštali kako se ne bi izjašnjavali o strateškim pitanjima za Srpsku.


Dodik je rekao da razumije opozicionu borbu, ali nikako ne može da shvati da ta ista opozicija ne čuje skoro svakodnevne poruke iz Sarajeva.

bottom of page