top of page

Dodik: Za Srpsku najvažnija funkcija predsjednika; I u budućnosti neophodno jedinstvo

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je politika SNSD da sačuvaju mir, bezbjednost i subjektivitet Republike Srpske. Naglasio je da je za Republiku Srpsku najvažnije mjesto predsjednika Srpske, uz uvažavanje svih ostalih funkcija.,,Tako sam se ponašao i u Sarajevu. Član Predsjedništva BiH je kadar iz Republike Srpske, i to je samo jedna u nizu funkcija. BiH ne bira ni jedan svoj organ, svi ti organi se sastavljaju iz Republike Srpske i FBiH. Isto tako i Savjet ministara. BiH ga ne bira'', kaže Dodik u emisiji Specijal.


Mi zastupamo politiku Republike Srpske, kaže on, a ne BiH.

,,Politika koja se modifikuje i kreira u Banjaluci i Republici Srpskoj, treba i da se zastupa. Mi smo kadrovi Srpske i isključivo njenu politiku zastupamo, a ne politiku BiH. Saradnja sa srpakim članom Predsjedništva neće izostati'', istakao je Dodik.


Istakao je i da će u Srpskoj vrlo brzo formirati vladu.

,,Zajedno sa koalicionim partnerima imamo preko 60 odsto glasova. Razumijem vrijeme koje dolazi, i potrebno je da se okupimo svi'', istakao je Dodik.

Poručio je da nije slabost SNSD-a ako želi jedinstvo, kako to opozicija tumači, jer evo, sada su kako kaže pobjednici.


,,U SDS-u ima veoma korektnih ljudi. Mi nemamo ništa protiv patriotskog SDS-a, ali imamo protiv onih koji su gledali samo svoje lično pozicioniranje'', istakao je Dodik.

Podsjetio je i da PDP i drugi opozicioni subjekti u Narodnoj skupštini nikada nisu trebali da podrže Milorada Dodika, nego Republiku Srpsku, ali da oni kako ističu, nikada nisu imali dovoljno razumijevanja u tom pogledu.


Kaže da razumije vrijeme koje dolazi i zbog toga, kako ističe razumije koliko je potrebno jedinstvo i očekuje i od drugih da to razumiju.

bottom of page