top of page

Dodik: Vojska Srbije modernizovana i osposobljena da brani srpski narod

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da današnji prikaz nove vojne opreme i vještina pripadnika Vojske Srbije na aerodromu u Batajnici pokazuje da je Vojska modernizovana i osposobljena da uspješno brani spski narod.Dodik je ukazao da je evidentna bolja opremljenost Vojske Srbije, osposobljenost i obučenost, što je važno da se Srbija i njena teritorija i srpski narod brani uspješno i da se odvrati bilo kakav napad onih koji to potencijalno žele.


"Danas je Srbija i u ovom smislu modernizovana, njena vojska je snažna. Kada se pogleda unazad 10 do 15 godnina moramo da budemo ponosni na sve što je učinjeno ovdje i što planira da se radi", rekao je Dodik.


Prema njegovim riječima, sve je to rezultat napora, plana i smišljene akcije da se modernizuje i ojača volja za borbom i odbranom Srbije, a što ne može bez opremanja i dodatne mobilizacije, i ljudstva i materijalnih sredstava, što je Srbija učinila na najbolji mogući način.


Dodik je čestitao predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovom timu i Srbiji na postignutom napretku i istakao da je ponosan na sve što je učinjeno.


Vojska Srbije prikazala je danas na aerodromu u Batajnici novu opremu i vještine svojih pripadnika, u prisustvu najviših zvaničnika Srbije, Republike Srpske i Mađarske.


Uz predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, najveću smotru naoružanja i vojne opreme i vojnih letjelica na jednom mjestu posljednjih decenija pratili su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, premijeri Srpske Radovan Višković i Mađarske Viktor Orban te predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić.

Comments


bottom of page