top of page

Dodik: Veći natalitet - jača Srpska

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da se jakom pronatalitetnom politikom jača Republika Srpska, a jedna od mjera je i jednokratna pomoć od 750 KM porodicama sa četvoro i više djece, u kojima je jedan od roditelja nezaposlen, a koja će biti isplaćena do kraja mjeseca.

Dodik je istakao da je porodica najveća snaga i temelj na kojem počiva Srpska, zbog čega su institucije Srpske realizovale niz mjera s ciljem poboljšanja položaja višečlanih porodica.

Srpski član Predsjedništva podsjetio je da je jedna od mjera jednokratna pomoć od 750 KM porodicama sa četvoro i više djece, u kojima je jedan od roditelja nezaposlen, koja će biti isplaćena do kraja mjeseca.

,,U narednom periodu, nakon što budu sprovedene neophodne zakonske procedure, ovaj iznos biće isplaćivan kao mjesečna naknada sa doprinosima za 1.300 porodica, što će omogućiti da nezaposleni roditelj ostvari zdravstveno i penziono osiguranje", napisao je Dodik na ,,Instagramu".


On je ukazao da je važno da ove porodice, koje su istinsko blago i koje natalitetom jačaju otadžbinu, znaju da Republika Srpska stoji iza njih, da su njihova prava definisana zakonom i da imaju svu potrebnu sigurnost.


,,Kao društvo odgovorni smo da sistemski rješavamo jedno od najvažnijih pitanja za opstanak Srpske, a to je očuvanje porodice. Niko kao porodica ne može da nas nauči ljubavi i zajedništvu, najvažnijim vrijednostima svakog društva, a to su i temelji na kojima počiva naša Republika", napomenuo je Dodik.


Dodik je istakao da će se institucije zato još snažnije boriti da usvajaju i sprovode mjere koje će porodicama im omogućiti veću sigurnost i bolje uslove života za djecu u Republici Srpskoj.

bottom of page