top of page

Dodik: Uz uvažavanje ustavnog poretka, dogovor se može brzo postići

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je na Instagram nalogu da su SNSD, HDZ i stranke "osmorke" potpisivanjem smjernica, načela i ciljeva u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na nivou BiH, pokazali da ukoliko svi uvažavaju ustavni poredak, onda se i dogovor može brzo postići.


foto: ATV


"Time smo se rukovodili i sad možemo ići dalje u formiranje vlasti", naglasio je Dodik.


Dodik je naveo da će Republici Srpskoj u novom Savjetu ministara pripasti četiri ministarska mjesta, a Federaciji BiH šest.


On je napomenuo da je nakon što je u Briselu saopštena odluka o dodjeli statusa kandidata BiH, pozdravio tu odluku šefova vlada i država EU, te najavio da će predložiti svim političkim akterima u BiH i entitetima da od EU do 2027. godine zatraže finansijsku podršku od 20 milijardi evra.


Dodik je podsjetio da je protekle sedmice, osim sastanaka sa delegacijama HDZ-a i stranaka "osmorke", prisustvovao božićnom prijemu u organizaciji potpredsjednika Republike Srpske Davora Pranjića u Banjaluci i prijemu koji je organizovao predsjedavajući Doma naroda parlamenta BiH Dragan Čović u Sarajevu.


Na manifestaciji "Glasa Srpske", koji tradicionalno organizuje Izbor najboljih sportista Republike Srpske, Dodik je čestitao sportistima uspjehe na takmičenjima.


Dodik je naveo da je imao poseban sastanak sa svjetskom prvakinjom u boksu Sarom Ćirković te joj zaželio još puno šampionskih titula.


"Tužna vijest stigla je iz Rima o smrti našeg velikog fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića, a posjetu Beogradu iskoristio sam i da mu odam počast u muzeju FK Crvena zvezda", ističe Dodik.


Predsjednik Srpske je protekle sedmice prisustvovao i izložbi posvećenoj bivšem potpredsjedniku Republike Srpske Nikoli Koljeviću, a s članovima SNSD-a u Laktašima proslavio je uspješnu izbornu godinu.


Dodik je juče u Beogradu prisustvovao kongresu Socijalističke partije Srbije.

bottom of page