top of page

Dodik: Usvojićemo budžet bez obzira na opstrukcije opozicije

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, rekao je da će 26. oktobra biti održana sjednica Narodne skuštine Republike Srpske na kojoj bi trebao biti usvojen rebalans budžeta kako bi se omogućilo ono što je do sad iskazano.„Za 1. novemabar će biti sjednica u starom sazivu Narodne skupštine, i usvojićemo novi budžet i ekonomsku politiku za sljedeću godinu. Time ćemo omogućiti da Republika Srpska nastavi svoj stabilan put“, izjavio je Dodik novinarima u Banjaluci.


Dodik je rekao da će budžet odražavati rast koji se zadržava u RS i ono što je dokaz ispravne politike koja je vođena jeste mogućnost da Srpska isplati sve svoje obaveze.


"Održaćemo sjednicu 1. novembra, da bi usvojili budžet i spriječili špekulacije u pokušaju da se spriječi formiranje vlasti i donošenje budžeta. Budžet će pokazati ekonomsko kretanje i snagu Srpske kroz povećanja za penzije i mnogo čega drugoga. Budžet će biti donesen", poručio je Dodik na konferenciji za novinare.


Dodik je naglasio da će budžet biti stimulativan i za privredu, te da će sadržavati stimulacije za privrednike da povećaju plate radnicima u realnom sektoru."Vladajuća skupštinska većina ima potencijala da usvoji budžet i on će biti usvojen, bez obzira na opstrukcije opozicije kako bi pokazala slijed svojih negativnh aktivnosti uperenih prema stanovništvu", rekao je Dodik.


On je rekao da je planirano povećanje penzija od 10 do 15 odsto kao i povećanje za boračke kategorije , invalidnine, kao i da se nastavi podrška za roditelje više od četvoro djece. Dodik je najavio i povećanje plate budžetskim korisnicima od 1. januara kao bitno povećanje sredstava za oblast kulture.


U planu je i izgradnja nove zgrade nacionalnog pozorišta u Republici Srpskoj.


"Budžet održava i ekonomski rast koji se dešava u Republici Srpskoj. Za nas je neprihvatljivo da Republika Srpska pređe na sistem privremenog finansiranja", rekao je Dodik.

Comments


bottom of page