Dodik: Uspješno završvamo godinu, u sljedećoj nastavljamo vraćanje nadležnosti

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a rekao je da godina iza nas bila izazovna, ali da u Srpskoj uspješno završvamo godinu i na ekonomskom i na svakom drugom planu. Politicku scenu obilježio je nametnuti zalon Valentina Incka i sporne odluke Ustavnog suda BiH.Političku scenu obilježio je nametnuti zalon Valentina Incka i sporne odluke Ustavnog suda BiH.


SNSD je pristupio odgovorno svim pitanjima, kaže Dodik.


"Situacija na nivou BIH ozbiljna. SNSD se neće vratiti u institucije BiH dok se ne riješi sporni zakon. Oni koji su to zabrljali neka riješe. Do tada se nećemo vratiti. Na sjednici smo potvrdili da BiH nema visokog predstavnika", rekao je Dodik.


Navodi da će SNSD partija ostati posvećena stabilnosti.


"U ovoj godini smo kao partija bili izloženi kritikama opozicije. Mislili su da će ono što se dešavalo u Prijedoru uticati na partiju, ali vidimo kako su prošli izbori u Prijedoru. Sve obaveze smo redovno plaćali u Republici Srpskoj. Nema zaostaka", naveo je Dodik.


Kaže da se u sljedećoj godini nastavlja vraćanje nadležnosti Republici Srpskoj.


"Radiće se na zakonima o kojima se ranije govorilo. To će biti prve aktivnosti. Ali prije toga idu aktivnosti oko 9. januara", rekao je Dodik.