top of page

Dodik: Uspješni sastanci u Rusiji; Srpska pokazala svoj značaj

Sastanci u Rusiji su bili uspješni i Republika Srpska je pokazala svoj značaj, izjavio je predsjednik Srpske Milorad Dodik na konferenciji za novinare.Dodik je poručio da je sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarao više od sat vremena.


- Razgovarali smo o različitim temama. Bio sam u prilici da Putina upoznam sa dekadentnim ponašanjem Zapada u vezi čovjeka koji nije legalno izabran za visokog predstavnika - rekao je Dodik.


Dodik je poručio da je sa Putinom razgovarao i o tome kako će se Rusija ponašati u pogledu mogućnosti da taj neizabrani visoki predstavnik nametne određena rješenja Srpskoj, pa i oko imovine.


- Rekao sam da je to za nas zid. Postoje dva puta - jedan je da nestanemo i prestanemo postojati, a drugi je da sačuvamo našu samostalnost. Moram da kažem da je odgovor koji sam dobio zaista ohrabrujući. Putin razumije situaciju i Srpska neće ostati sama - naglasio je Dodik.


Predsjednik Srpske je napomenuo da je "Rusija garant Dejtonskog sporazuma i da je ona uvijek čula naš glas i jasno govorila o zloupotrebama koje čine visoki predstavnici u kontinuitetu".

bottom of page