Dodik uputio čestitku mitropolitu Joanikiju

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku NJegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju povodom ustoličenja na tu časnu i odgovornu dužnost, poželjevši mu uspjeh u obavljanju ove svete misiji.


,,Neka Vam Gospod Bog podari zdravlje, snagu i mudrost da biste što uspješnije predvodili vjerni srpski pravoslavni narod u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i svojom ljubavlju, vjerom i autoritetom učvrstili položaj Srpske pravoslavne crkve i njenih vjernika koji su Vam povjereni", istakao je Dodik u čestitki.


Srpski član Predsjedništva BiH izrazio je uvjerenje da će mitropolit Joanikije nastaviti da jača vjeru, jedinstvo i slogu srpskog naroda u Crnoj Gori, kao i poštovanje među narodima i svim ljudima dobre volje, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.


,,Želim Vam uspjeh na jačanju duhovne i moralne snage pravoslavlja i očuvanja tradicije i identiteta srpskog pravoslavnog naroda", poručio je Dodik u čestitki.


Ustoličenje mitropolita Jonakija biće obavljeno sutra u Cetinjskom manastiru. U 8.00 časova počinje Sveta arhijerejska liturgija koju će služiti NJegova svetost patrijarh srpski Porfirije sa arhijerijerima SPC i ostalih pomjesnih crkava.


Izvor: Srna