top of page

Dodik u Somboru: Nikada im nećemo, ni oprostiti ni zaboraviti

Okupljamo se ovdje ne da se sjećamo, nego da ne zaboravimo, ono što se desilo od strane zlotvora koji je naložio da se bombarduje Srbija, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u Somboru na obilježavanju Dana sjećanja na stradale u NATO agresiji.– Nikada im nećemo što se mene tiče ni oprostiti ni zaboraviti, bez obriza na poruke koje nam naša svetost šalje. Ne možemo da im oprostimo jer su bili bezdušni. Ne možemo da im oprostimo zato što su baš do kraja išli, ne samo da nas razore i unište već da nas podcijene i ponize – poručio je Dodik i dodao – Јa ne mogu da im vjerujem i nikada neću moći.


– Nikada im nećemo što se mene tiče ni oprostiti ni zaboraviti – poručio je Dodik.


Istakao je da se okupljamo zahvaljujući predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, da se agresija ne zaboravi i da se agresija nazove pravim imenom.


Predsjednik Srpske je naveo da smo mi narod koji je sa njihove strane nazvan kolateralnom štetom.


– Naši ljudi i naša djeca su ginuli sa traumama koje smo mogli da čujemo od porodice koja je izgubila oca, i mnogo je takvih. I onda nam ovdje dođu i kažu da treba da zaboravimo i da idemo dalje, ali oni moraju da shvate da srpski narod čine jednako i živi i mrtvi ali i oni koji će se roditi i ovdje doći – rekao je Dodik.


Podsjećamo, u Somboru se uz prisustvo najviših zvaničnika Srbije i Republike Srpske, obilježava Dana sjećanja na stradale u NATO agresiji.


NATO agresija na Saveznu Republiku Јugoslaviju počela je 24. marta 1999. godine i trajala je 78 dana.


Tokom agresije, korišćena su ubojita sredstva zabranjena međunarodnim konvencijama, uključujući kasetne bombe i granate punjene osiromašenim uranijumom.


U velikim civilnim razaranjima ubijeno je nekoliko hiljada ljudi, a više od 6.000 zadobilo je ozbiljne povrede, koje su u velikom broju izazvale trajni invaliditet.

bottom of page