Dodik u Beogradu na tribini "Sloboda i samostalnost Republike Srpske" (VIDEO)

U Beogradu je toku tribina pod nazivom "Sloboda i samostalnost Republike Srpske", u organizaciji informativno-političkih portala "Sve o Srpskoj" i "Fakti" i uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.


Na tribini učestvuje i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.


Na tribini će analitičari iz Srpske i Srbije iznijeti svoja gledišta na brojna pitanja aktuelizovana nedavnim susretom specijalnog izaslanika američkog predsjednika za zapadni Balkan Gabrijela Eskobara sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.


Podsjećamo da je srpski član Predsjedništva Milorad Dodik prije sedam dana upoznao izaslanika Stejt departmenta Gabrijela Eskobara sa političkim stavovima iz Republike Srpske.Što se tiče situacije u BiH, Dodik je prenio Eskobaru da je prošlo vrijeme u kojem će Republika Srpska da trpi intervencionizam međunarodne zajednice, koji je po pravilu bio usmjeren protiv Republike Srpske i Dejtonskog sporazuma, i da BiH danas nije ona BiH koju je Eskobar ostavio prije 20 godina kada je bio službenik u diplomatskim misijama u BiH.


Takođe, Dodik je prenio Eskobaru i da za Republiku Srpsku Kristrijan Šmit nije visoki predstavnik i da aktuelnu krizu u BiH može da riješi samoorganizovani Savjet za sprovođenje mira povlačeći tzv. Inckov zakon zbog kojeg je kriza i nastupila.