top of page

Dodik: Učiniti više napora u vaspitanju djece


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da roditelji, prosvjetni radnici, institucije i cjelokupno društvo zajedno moraju učiniti više napora u vaspitanju djece da bi dobili zdrave generacije.- Pozivam roditelje da ulože dodatni napor u vaspitanje djece, da prate šta se dešava na društvenim mrežama i djeci ograniče pristup za sadržaje na internetu koji mogu negativno da utiču na njihov razvoj - naveo je Dodik.


Dodik je u retrospektivi protekle sedmice na svom Instagram profilu podsjetio da je, nakon tragedije u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar", održana vanredna sjednica Vlade Republike Srpske na kojoj je definisan niz mjera koje će biti preduzete radi povećanja bezbjednosti u školama, ali i da se zabrani unošenje mobilnih telefona na nastavu.


- Nije dovoljno samo prisustvo policajca, već ćemo uvesti vanredno i redovno testiranje djece na eventualno konzumiranje opojnih droga i donijećemo rigorozne mjere za one koji ih koriste - istakao je Dodik.


On je dodao da primat treba dati obrazovnim radnicima i iz zakona izbaciti sve ono što umanjuje njihovu obrazovnu funkciju i što ih stavlja u podređen položaj u pogledu discipline prema onome što djeca čine u školama.


Dodik je poručio da se autoritet učitelja i nastavnika mora vratiti na nivo drugog roditelja.


Predsjednik Srpske podsjetio je da je protekle sedmice razgovarao sa ministrom inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedinom Konakovićem i da su se saglasili da pitanja koja su razvojnog karaktera u BiH ne bi trebalo da budu uslovljavana i da se o uspjehu može govoriti samo onda kada se dođe u situaciju da niko ne osporava nijedan razvojni projekat.


Dodik je napomenuo da je imao veliku čast i privilegiju da sa suprugom Snježanom bude kum Hrama Svete Trojice u Aleksandrovcu, čije je temelje osveštao Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Јefrem.

Comments


bottom of page