Dodik: Turkovićeva ne zastupa politike Predsjedništva BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Dodik napustio je danas dio sjednice Predsjedništva kojem je kao izvjestilac prisustvovala ministarka inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković.

Dodik je za RTRS istakao da u potpunosti poštuje odluke Narodne skupštine Republike Srpske i da se tako i danas ponašao.

Dodaje da je i ranije govorio da Turkovićevu ne želi da vidi kao izvjestioca jer ona, kaže Dodik, naprosto ne zastupa politike Predsjedništva BiH.


"Јa sam ranije govorio, na prošloj sjednici, da neću da budem tu ako se ona pojavi, što sam i uradio. Izašao sam u hodnik i čekao dok su oni nešto završili. To, naravno, neće ništa škoditi, ja mogu da na sve te tačke dnevnog reda sada i koje su drugi put iznesem vitalni nacionalni interes ako se odlučim. Ako ne, onda ćemo te neke stvari pustiti. Radi se čisto o agremanima što nije neka teška priča ili nešto što bi moglo da bude važno. Mislim da je važnije da damo do znanja da ona ne može tako da se ponaša", naveo je Dodik.


Rekao je da Turkovićeva treba da zastupa zajedničke politike koje su usvojene, ali, kako je istakao, te zajedničke politike nisu usvojene.


"Јa sam na početku sjednice Predsjedništva rekao da je nedopustivo da se unilateralno ponašaju", istakao je Dodik.