top of page

Dodik-Tudik: Srpska i Francuska mogu da sarađuju u mnogim oblastima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa ambasadorkom Republike Francuske u BiH Kristin Tudik, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.


foto: ATV


Ovom prilikom je razgovarano o aktuelnim političkim i ekonomskim prilikama u Srpskoj i BiH, kao i o procesu evropskih integracija uz puno uvažavanje i poštovanje Ustava i Dejtonskog sporazuma, navodi se u saopštenju.


Tokom sastanka predsjednik Srpske je naglasio da je uspostavljanje legitimne i funkcionalne vlasti na svim nivoima u BiH od velikog značaja za evropski put, te istakao važnost unutrašnjeg dijaloga svih političkih aktera u BiH o značajnim pitanjima i projektima od važnosti za sve njene građane.


Dodik je istakao da od političke stabilnosti zavise brojna inostrana ulaganja, te podsjetio da je Srpska pokazala puni demokratski kapacitet i sposobnost da u kratkom roku poslije izbora formira Vladu i usvoji strateške dokumente što je preduslov za sistemsko rješavanje ekonomskih i socijalnih problema.


Sagovornici su ocijenili da postoji mnogo oblasti u kojima Srpska i Francuska mogu da sarađuju, pri čemu je izraženo uvjerenje da će se u narednom periodu odnosi dalje produbljivati i razvijati.

bottom of page