top of page

Dodik: Tišina u FBiH možda opasnija od reisovog zveckanja oružjem

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je tišina koja je nastupila u Federaciji BiH /FBiH/ i diplomatskim predstavništvima u Sarajevu nakon izjave prvog muslimana u BiH možda i opasnija od reisovog zveckanja oružjem."Održavanje tenzija, kolonijalni status, upravljanje krizama koje se proizvode, samo su dio mozaika koji je sklopljen za BiH, izvan BiH, a u koji se /poglavar Islamske zajednice BiH Husein/ Kavazović odlično uklopio. Zato svi ćute, reis obavlja njihov prljav posao, čak i protiv vlastitog naroda", naveo je Dodik na "Tviteru".


Dodik je istakao da dio političara u FBiH koji shvataju opasnost od reisovih izjava ćuti jer znaju da će kad-tad opet na izbore. "A podrška džamije kod muslimana je oduvijek bila presudna", naveo je Dodik.


Kavazović je za MTV "Igman" izjavio da je "današnja borba u institucijama BiH" i da se ne smije dozvoliti da se one ruiniraju.


"Moramo pokazati da smo na sve načine spremni da branimo institucije BiH, a ako one padnu, a imali smo to 1992. godine, moramo biti spremni braniti ovu zemlju i oružjem", dodao je Kavazović.

bottom of page