Dodik: Svako ko krši zakon treba da odgovara

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da svako ko je kršio zakon treba za to da odgovara.Dodik je naglasio da svako ko se bavi javnim poslom mora da se suoči sa mogućnošću da odgovara za to što radi.


"Međutim, ukoliko se dogodi da ono što oni navode da je inkriminisana radnja sutra u sudu ne bude potvrđeno, onda je to još jedan promašaj i skrnavljenje sistema pravosuđa", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci komentarišući informacije da je Policija Srpske ušla u Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, kao i da je, prema dostupnim informacijama, uhapšen vlasnik turističke agencije koja je dobila posao nabavke medicinske opreme tokom pandemije.


On je naveo da je, prema informacijama koje ima, riječ o istrazi koja se vrši već duže vrijeme.


"Ako bih išta mogao tome da prigovorim, onda bi to bilo zašto baš na današnji dan, zašto to nisu juče uradili ili sutra", rekao je Dodik, aludirajući na to da se danas obilježava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.


On je upitao šta će se desiti ako se za dva mjeseca pokaže da ništa od toga nije tačno.


"Ko će onda odgovarati? Volio bih da budu u pravu i da dokažu tu krivicu, ali ću biti veoma kritičan ako se to ne dokaže", rekao je Dodik.