Dodik: Sud i Tužilaštvo BiH rade po nalogu političkog Sarajeva


Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da su postupci Suda i Tužilaštva BiH politički motivisani, na šta je iz Republike Srpske dugo ukazivano.- Republika Srpska je sve učinila u skladu sa Ustavom i Dejtonskim sporazumom - rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci, komentarišući predmet koji se u Tužilaštvu BiH vodi protiv zvaničnika Srpske zbog navodnog napada na ustavno-pravni poredak BiH.


Dodik je dodao da je to "pokušaj da se sahrani Republika Srpska", te da iza svega stoji namjera da se destabilizuje Srpska, koja danas ima bolje pokazatelje od FBiH.


On je istakao da Sud i Tužilaštvo BiH rade po nalogu političkog Sarajeva i da je u pitanju politički progon, izrazivši žaljenje što je, kako je rekao, opozicija iz Republike Srpske upletena u to.


Dodik je poručio da će se Republika Srpska organizovano braniti, te da će u roku od mjesec dana imati zakone koji će regulisati pravosuđe.


- Zabranićemo njihovo djelovanje, obezbjedićemo da se stvori neutralno pravosuđe koje nema politički motivisane odluke - naglasio je on.


Više na: https://youtu.be/GAP4PoaWLsQ