Dodik: Stanić obmanuo javnost, nema političke pozadine; Zbog čega je odbio da sarađuje sa policijom?

Miladin Stanić odbio je da sarađuje sa policijom Republike Srpske, ali je bezočno slagao kada je dao političku konotaciju tome svemu, poručio je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, na konferenciji za novinare, kopmentarišući jučerašnji događaj u Prnjavoru."Izražavam svoje žaljenje da su ljudi spremni da na takav način rješavaju rodbinske porodične i komšijske probleme. MUP treba energično da riješi sve ovo", naglasio je Dodik.


On je dodao da za spor između Petra i Miladina Stanića svi znaju u Prnjavoru.


"A sada neka zna i cijela Republika Srpska. On traje već 20 godina, a posljednjih 15 godina vodi se sudski postupak. Ako je Stanić na ovaj način pokušao da sačuva svoju političku poziciju i značaj, onda je to jadno. Sve je isključivo vezano za porodične imovinske odnose, i tu nema nikakvih političkih konotacija", naglasio je Dodik.


Podsjećamo, Petar Stanić pucao je juče u Kremni kod Prnjavora na Miladina Stanića, šefa Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Srpske. Pucnjava se desila oko 16.45, nakon čega su službenici Policijske stanice Prnjavor izašli na mjesto događaja.