Dodik: Srpski borci dokazali da su bili čuvari i branioci Republike i svog naroda

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni, povodom obilježavanja Dana poginulih i nestalih Republike Srpske, da su srpski borci sačuvali Republiku i dokazali da nisu bili agresori, već čuvari i branioci svog naroda."Istina može biti samo jedna, a zove se građanski rat u BiH kojem su Srbi branili svoje porodice i svoja ognjišta. Ne samo danas, već svakog dana sa dužnim poštovanjem moramo da čuvamo od zaborava svakog poginulog i nestalog srpskog borca i civila, ali i da vodimo brigu o njihovim pokoljenjima", istakao je Dodik.


Srpski član Predsjedništva BiH naglasio je da su oni dali svoje živote za istinu, pravdu, slobodu, za Republiku Srpsku i zato je sveta dužnost i obaveza svih institucija, a posebno lokalnih zajednica da njihovim porodicama omoguće život dostojan čovjeka.


"Zahvaljujući srpskim borcima mi danas imamo svoju Republiku koja je opstala, imamo svoju teritoriju koja nam garantuje mir i stabilnost. Ne smijemo dozvoliti da njihova žrtva, junaštvo i hrabrost budu uzaludni. Nije dovoljno samo sjećanje, već moramo svi zajedno pokazati odgovornost prema porodicama poginulih i nestalih", poručio je Dodik.


Republička organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila danas obilježava Dan poginulih i nestalih Republike Srpske.