top of page

Dodik: Srpska uradila dobre stvari za građane i pored svih izazova


Republika Srpska je politički, institucionalno i bezbjednosno stabilna-poručio je predsjednik Milorad Dodik. Mislilo se kaže tokom godine na radnike, penzionere, borce i mlade, a tako će i ostati, pomoć će stići već početkom naredne. Ponosan je kaže što je i afirmisan Fond za liječenje djece u inostranstvu na osnovu čega se liječi njih 510.


foto: ATV


A važno je poručuje i što se usvojen zakon po kome će 750 maraka primati porodice sa četvoro i više djece u kome je jedan roditelj nezaposlen. sve to je kaže dokaz da je Srpska uradila dobre stvari za svoje građane.


"Republika Srpska je ekonomski i socijalno stabilna sa uravnoteženim budžetom, činjenicom da je u ovoj godini imala stabilan budzet izmirivala svoje obaveze i ne kasni ni sa jednim obavezom koju ima i da je izmirlila sve obaveze po pitanju plata i penzija", kaže predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.


Niz je i infrastrukturnih projekata na kojima se radi i koji su u planu poručuje Dodik. Priprema se ugovor za trebinjsku bolnicu, završava se i bolnica u Doboju. Radiće se na Hidorelektrani Buk Bijela i Termoelektrani Ugljevik, rekonstrukciji Termoelektrane Gacko a potom i gasovod iz Srbije prema Banjaluci. Veoma važni za Republiku Srpsku kaže Dodik ostaju i putevi i autoputevi.


"U ovoj godini smo završili dionicu puta od Johovca do izlaza za Doboj, i nastavljamo sa izgradnjom autoputa Putnikovo brdo do granice sa FBiH gradi se i dionica od Bijeljine do Rače, što se tiče drugih radi se i dionica puta od Vukosavlja sa Brčko distriktom gradi se dionica bijelnina Brčko district sa druge strane", poručio je Dodik.


Osvrnuo se Dodik i na kandidatski status za BiH. Kaže nije oduševljen, ali jasno je da je to pitanje geopolitike. Srpska kaže ostaje posvećena dobrim odnosima sa Rusijom i Ukrajinom. Rusija je kaže važan partner Srpskoj i naše šanse i tradicionalno dobre odnose nećemo narušavati.


"Mislim da je kandidatski status BiH dat kako bi se BiH uvukla u spoljopolitičke stavove EU po pitanju Rusije, to nije dovoljno mi svoje stavove nećemo mijenjati neka oni to čitaju kako god hoće Rusija ostaje naš važan partner".


Podrška Republike Srpske ide Kosovu i Metohiji poručuje Dodik. Prava Srba su tamo ugrožena i jasno je da međunardno zajednica laže po pitanju Briselskog ugovora baš kao i po pitanju Dejtonskog. Podsjetio je Dodik i da će Republika Srpska ostati u Ustavnoj BiH u suprotnom nema potrebe za tim.


Commentaires


bottom of page