top of page

Dodik: Srpska sve stabilnija i uređenija

Polaganjem vijenaca za poginule borce i žrtve fašističkog terora, kao i poginule borce u Drugom svjetskom ratu, te za 12 banjalučkih beba počinjemo obilježavanje Dana Republike, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik."Srpska Dan Republike obilježava kao bolja, jača, te politički i institucionalno stabilnija i uređenija", rekao je Dodik nakon što je položio vijence na Trgu palih boraca NOR-a u Banjaluci i Spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske.


On je istakao da Republika Srpska pokazuje sposobnost da upravlja procesima i egzistira u otežanim okolnostima u kojima pojedine zemlje Zapada vode hibridni rat protiv nje.


"Taj rat podrazumijeva specifične mjere kojima možemo da svjedočimo posljednjih mjeseci i dana. U svakom slučaju mi smo veoma odlučni da očuvamo stabilnost i mir uz poštivanje ustava Srpske i BiH. Time želimo da sačuvamo tekovine mirovnog procesa koji je završen u Dejtonu i kojim je podaren politički sistem u BiH kojim se podrazumijeva visoka samostalnost i autonomija Srpske. To je ono što hoćemo i čemu težimo", poručio je Dodik.


Dodik je naglasio da je Republika Srpska pokazala da je zajednica ljubavi i solidarnosti.

"Proslavili smo mnoge praznike posljednjih dana i svim ljudima koji slave Božić želim mir i blagostanje uz tradicionalni pozdrav: Mir Božiji - Hristos se rodi", poručio je Dodik.

bottom of page