top of page

Dodik: Srpska ponosna na svoje prijatelje koji stoje uz nju


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je danas ponosan što u ime Srpske dodjeljuje ordenje i odaje priznanja na ceremoniji povodom 9. januara, koja je posvećena prijateljima Republike koji joj pružaju podršku i ljubav.- Čovjek je snažan koliko ima prijatelja, tako se mjeri i država po svojim prijateljima koji su uvijek uz vas, poštuju vas i spremni su da pomognu. Srpska se zahvaljuje svojim prijateljima koji je poštuju i uvažavaju - rekao je Dodik u Banskom dvoru u Banjaluci na dodjeli odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima povodom 9. januara, Dana Republike Srpske.


Dodik je zahvalio predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, kao pouzdanom osloncu Republike Srpske.


- Zahvaljujući poziciji Vladimira Putina i snazi Ruske Federacije, glas i stav Republike Srpske čuje se i uvažava i njena pozicija je očuvana pod naletom međunarodnog intervencionizma - poručio je Dodik.


On je zahvalio i svima onima koji su dali živote za Republiku Srpsku i ostavili trajni trag u njenom osnivanju i postojanju.


Republika Srpska osnovana je 9. januara 1992. godine pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.


Osnovali su je srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH, nakon što su preglasani u ključnim pitanjima koja su se ticala opstanka Јugoslavije i nakon što su pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba koji su imali konstitutivni status.

Comments


bottom of page