top of page

Dodik: Srpska pokazala svoju humanu stranu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu pokazao svoje potpuno opravdanje, a Srpska svoju humanu stranu."Ponosan sam što smo formiranjem Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu omogućili da svi oni kojima je takva vrsta pomoći potrebna to i imaju od društva", napisao je Dodik na Instagramu.


Dodik je rekao je da su u ovoj godini počeli, a za iduću godinu predvidjeli da svaki roditelj, nezaposleni majka ili otac u porodicama gdje ima četvoro i više djece dobija 750 KM.


"Time smo podržali, ne samo te porodice, nego i sve one koji žele da imaju četvoro ili više djece, šaljući im poruku da imaju podršku društva i države", naveo je Dodik.


Kako je Dodik napisao u objavi, humanitarna akcija "S ljubavlju hrabrim srcima" godinama je rješavala urgentna pitanja, a ove godine riješena su pitanja nabavke transportnih inkubatora za bebe.


"Suočili smo se s inflacijom i ona je na godišnjem nivou iznosila između 15 i 16 odsto. Naša politika podrške bila je usmjerena i na javni i na realni sektor. U javnom sektoru smo u septembru povećali plate za 10 odsto, linearno podržali isplatu od 100 KM za svakog i time omogućili da najniža plata ima veću osnovicu", napomenuo je Dodik.


On je naveo da je u budžetu za iduću godinu predviđen porast plata, najnižih pet odsto, penzija za 14 odsto, kao i boračkih davanja.


"Ukupno gledano, povećanje davanja za ove kategorije ako nije identično inflaciji, onda je sigurno veće od nje", zaključio je Dodik.

Commentaires


bottom of page