top of page

Dodik: Srpska neće prekinuti dobre odnose sa Rusijom


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Srpska ostaje izvan svrstavanja na bilo koju stranu u sukobu u Ukrajini.- Uprkos brojnim pritiscima, nećemo prekinuti naše dobre odnose s Rusijom. Želimo da oni budu još bolji i to sam jasno poručio i u intervjuu za RTRS. Mi bismo htjeli da taj sukob prestane odmah, ali to ne zavisi od nas - napisao je Dodik na svom Instagram nalogu.


Dodik dodaje, da BiH nije proglašena neprijateljem Rusije samo zato što je politika Srpske bila konstruktivna i toga treba da budu svjesni svi i u Federaciji BiH koji su na račun te politike ostvarili korist koja se ogleda u nižim cijenama gasa.


Kaže, U BiH je potrebno rješavati pitanja u vezi s kojima postoji saglasnost i o tome smo razgovarali na sastanku sa Borjanom Krišto i Draganom Čovićem.


- Ponovio sam da treba naglasiti da je BiH pregovaračka strana na putu ka EU, a ne podanička i da je Republika Srpska protiv članstva u NATO-u - ističe Dodik.


Dodaje da je na sastanku sa delegacijom DEMOS-a, koju je predvodio Nedeljko Čubrilović, razgovarano o aktuelnim pitanjima u Srpskoj, ali i o zajedničkom nastupu na nivou BiH.


- Na početku sedmice s velikim zadovoljstvom upriličio sam prijem u Palati Republike za pripadnike tima za traganje i spasavanje iz ruševina Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske. Zahvalio sam im na ogromnoj hrabrosti koju su pokazali i što su sve nas u Republici Srpskoj učinili ponosnim učestvujući u humanoj misiji u Turskoj nakon razornog zemljotresa - kaže Dodik.


Ističe da je tokom sedmice razgovarao i s potpredsjednikom Srpske Ćamilom Durakovićem.


- U četvrtak sam se sastao s predsjednikom Bokserskog saveza Srbije Nenadom Borovčaninom. Prisustvovao sam potpisivanju ugovora o gradnji auto-puta Brčko - Bijeljina i izrazio zahvalnost konzorcijumu kineskih kompanija što je spreman da sarađuje sa Srpskom - kaže Dodik.

bottom of page