top of page

Dodik: Srpska će zauvijek pamtiti borca za pravdu Slavka Јovičića Slavuja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je povodom godinu dana od smrti Slavka Јovičića Slavuja da se Pale, Srpska i srpski narod danas s dubokim poštovanjem sjećaju ovog velikog borca za pravdu i istinu o stradanju sarajevskih Srba zatočenih u brojnim muslimanskim logorima, posebno u "Silosu" kod Tarčina, gdje je i sam bio izložen najstrašnijem mučenju.

- Slavko Јovičić bio je veliki patriota i dobar čovjek, koji je na svojoj koži osjetio svu bestijalnu svirepost zločinaca u muslimanskim kazamatima, iz kojih je izašao među posljednjima - naveo je Dodik na Tviteru.Jedan od svjedoka stradanja Srba u ratu u BiH Slavko Jovičić Slavuj preminuo je na današnji dan prošle godine u 69. godini u Palama.


Cijeli rat, pa čak i dva mjeseca nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, bio je zatočen u logorima u Sarajevu i oko Sarajeva.


Slavko Jovičić je rođen 1953. godine u Doljanima kod Hadžića. 1990. godine je završio Višu upravnu školu u Sarajevu. Po završetku rata bio je inspektor državne bezbjednosti u MUP-u Republike Srpske, a potom potpredsjednik Saveza logoraša.


Od 2006. do 2014. godine bio je poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

bottom of page