top of page

Dodik: Srpska će se razvijati bez obzira na uslovljavanja iz EU

Srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik govoreći u emisiji "Balkanska riječ" rekao je da je Republika Srpska stabilna bez obzira na sve što se pokušava uraditi na njenoj destabilizaciji i saplitanju volje naroda."Srpska će se i dalje graditi i razvijati bez obzira na uslovljavanja iz EU i blokade finansiranja započetih projekata. Srpska ima svoje ekonomske i političke partnere. Čak deset zemalja svijeta trenutno bi priznalo i nezavisnu i samostalnu Srpsku", rekao je Milorad Dodik.

Dodik je istakao da će uskoro svi građani Srpske, ma gdje da se nalaze ili žive u nekim drugim zemljama regiona i svijeta, dobiti identifikacione kartice sa kojima će ostvarivati sva prava Republike Srpske.

Lider SNSD-a komentarisao je i izborni rezultat kandidata SNSD-a za člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.

"Cvijanovićeva, kao moj saborac, je najbolje rješenje za Predsjedništvo BiH", rekao je Dodik, prenosi Balkan TV.


Govoreći o trenutnoj svjetskoj situaciji Dodik je istakao da je očito da ograničeni svjetski energetski resursi su ključni i da je ono što će se destiti uskoro je oformljivanje energetske zajednice u kojoj će biti i Republika Srpska.

"O ovome sam razgovarao i sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom", naglasio je Dodik.


Nakon Opštih izbora BiH je ponuđen i kandidatski status za Evropsku uniju, a srpski član Predsjedništva Milorad Dodik sumnja u bilo kakav napredak.

"To jeste važno za BiH, ali sumnjam da ovakva BiH sa međunarodnom upravom i OHR-om može ostvariti bilo kakav napredak", ističe Dodik.

Comments


bottom of page