Dodik: Spremili smo zakon, nema više visokog predstavnika da ga zabrani

Srpski član Predsjedništva BiH rekao je da je spreman zakon koji se odnosi na odbacivanje blokade nad vojnom i drugom imovinom koju je nametnuo visoki predstavnik Pedi Ešdaun."Javnost zna da smo mi donijeli svoj zakon, ali ga je poništio Incko. Sada nema visokog predstavnika pa ćemo ga donijeti", rekao je Dodik.


On poručuje da će na narodnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske ići taj zakon koji će van snage staviti njihove priče o zabrani raspolaganja našom zemljom.


"Ostalo ćemo pripremati u proceduri kako to poštuju legalisti, legitimišući samo ono što nam je ustav dao. Ne pozivamo nikoga na sukob, ne pozivamo više nikoga ni da nas razumije, jer to neće. Ne prihvatamo visokog predstavnika, ne prihvatamo Ustavni sud. Stranci nam govore da se mora poštovati, e pa ne mora", rekao je Dodik i poručio:


"Nisu računali da će se stvoriti ozbiljna ekipa političara koja će braniti interese Republike Srpske. Uvjeravam javnost, da nema te ponude kojom bi mogli da zaustave ova proces. Ovaj proces je ravan odlukama formiranja Republike Srpske i donošenja ustava", rekao je Dodik.