Dodik: SNSD velika porodica u kojoj važnu ulogu imaju žene

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je SNSD ozbiljna društveno-politička snaga u kojoj ima 90.000 žena.


Dodik je izjavio u Brčkom, gdje je Aktiv žena brčanskog SNSD-a sinoć organizovao proslavu Međunarodnog dana žena, da ovakve proslave pokazuju da je SNSD velika porodica u kojoj značajnu ulogu imaju žene.


- Žena ima specifičnu ulogu u našem društvu. One koje rade, koje se vraćaju porodici svaki dan, imaju daleko teže obaveze nego muškarci - rekao je Srni Dodik i svim ženama čestitao Osmi mart.


On je istakao da ima pozitivna iskustva u profesionalnom radu sa ženama na funkcijama.


Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Brčkom Siniša Milić rekao je da ova stranka baštini tradiciju obilježavanja Osmog marta - Međunarodnog dana žena.


- SNSD je jedna velika porodica i mi smo ulogu koju žena ima u tradicionalnoj porodici prenijeli i u stranku. Polovinu članstva SNSD-a predstavljaju žene, mnoge od njih su na istaknutim pozicijama u stranci. Drago nam je da žene prepoznaju i takvu ulogu koju mogu imati u SNSD-u. Očekujemo još veći broj članica. Sigurni smo da one svojim razumijevanjem politike mogu dati veliki doprinos kreiranju i realizaciji politika SNSD-a - poručio je Milić.


Milić je istakao da je siguran da će i na narednim izborima ova stranka pokazati svoju snagu zahvaljujući, između ostalog, i podršci žena.


Predsjednica Aktiva žena brčanskog SNSD-a Slobodanka Ćurčić istakla je da je malo političkih organizacija kao što je SNSD u kojima su žene dominantne i u kojima se žene uvažavaju i poštuju.