top of page

Dodik: Snimak na kojem se pale glasački listići je montiran

Snimak na kojem se pale glasački listići za Jelenu Trivić je montiran, kaže Milorad Dodik.Zato ni nije bilo osnova da ga Centralna izborna komisija razmatra. Lider SNSD-a i kandidat ove stranke za predsjednika Republike Srpske dodaje da je ovo samo još jedna u nizu manipulacija kojom će se pozabaviti istražni organi.


"U svakom slučaju manipulacije su brojne. U ovom trenutku kruži neki snimak o paljenju glasačkih listića što je podmetanje. Veoma se lako može utvrditi da je to simulacija. Postavlja se pitanje zašto nije prije bilo i zašto se sada pojavilo", rekao je kandidat SNSD-a za predsjednika Srpske Milorad Dodik.


Snimak koji su objavili mediji bliski opoziciji navodno je iz Doboja. Na njemu se ne vide pečati i potpisi, što je obavezno na važećim glasačkim listićima.


Gradonačelnik Doboja zbog snimka najavljuje krivične prijave.


"Snimak gdje se pale 'navodni' glasački listići je do te mjere amaterski da ni djeca ne bi u isti povjerovala. SNSD u Doboju nije kriv ostalim političkim subjektima koji nemaju organizacije, niti povjerenje građana. Za ovu smišljenu i zlonamjernu laž, već sutra ćemo podnijeti krivične prijeve", poručio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.


Isti mediji su objavili još jedan snimak, na kojem se cijepaju glasački listići. I u ovom slučaju u SNSD-u najavljuju ozbiljnu istragu.


"Vidljivo je da se vide samo listići i ruke i ništa više. I to se uzima kao element za neko donošenje one jučerašnje odluke. U svakom slučaju nije vidljivo ni koje je glasačko mjesto niti ima potvrde, ono je negdje montirano i izvršiće se opširna istraga o svemu tome", poručio je Dodik, lider SNSD-a.


Iz najveće stranke u Srpskoj poručuju da ombane i laži neće proći. Dodaju da oni koji se njima služe, najviše štete nanose Republici Srpskoj.

bottom of page