top of page

Dodik se upisao u knjigu žalosti povodom smrti Mihajlovića

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upisao se u knjigu žalosti povodom smrti fudbalske legende Siniše Mihajlovića.Knjiga žalosti nalazi se u Muzeju Fudbalskog kluba Crvena zvezda u Beogradu.


"Ovo nije pozdrav, jer Siniša ostaje u sjećanjima. On je obilježio, ne samo fudbalsku sferu života, nego i vrijeme u kom je živio", poručio je Dodik.


Dodik je napomenuo da su nesumnjive vrijednosti koje je Mihajlović promovisao putokaz za mlade i uspješne ljude, da se bave ne samo sportom, već i da čuvaju odnos prema porodici, društvu i patriotizam.


"Kad je riječ o Siniši, privrženost porodici je vrijednost koja je u osnovi svega. Teško je naći riječi, čini se da nešto ostane nedorečeno, ali trebamo biti ponosni što smo živjeli u vremenu Siniše Mihajlovića i što smo ga poznavali. Karakterisao ga je dobar odnos prema svim ljudima, lično smo se poznavali, družili na skupovima, a neposrednost koju je imao, kao i privrženost prema ljudima, kraju, vrijednostima je fascinantna", rekao je Dodik.


Dodik je poručio da je posebna emocija u činjenici da je otac Siniše Mihajlovića iz ovih kraja i da su veoma tužno svi primili vijest o Sinišinoj smrti.


"Znali smo da se bori, bili uz njega, vjerovali da će pobijediti, ali bolest je jača od želje miliona nas da Siniša pobijedi. Nije uspio, ali je ostavio nesumnjiv trag. Ljudi ne odlaze kad se sahrane, jer sjećanje na njih živi vječno i tako će biti i s njim", naveo je Dodik.


Siniša Mihajlović preminuo je juče u Italiji poslije duge i teške bolesti.

bottom of page