top of page

Dodik: SDS je gubitnička partija

Novoizabrani predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je SDS gubitnička politička partija i da je ne mole da bude dio nikakve šire koalicije, ali da je važno da Narodna skupština Srpske može da spriječi štetne odluke i zahtjeve bošnjačkog i hrvatskog člana Predsjedništva BiH.Dodik smatra da je SDS gubitnička, potpuno srozana politička partija koja sada pokušava da se stranačkim promjenama politički uzdigne, ali će ostati marginalna.


- Јedina velika politika danas je ovdje Republika Srpska. Dolazi teško vrijeme u kojem imate dva člana Predsjedništva koji će gomilati nove zahtjeve i odluke i ukoliko Narodna skupština ne bude ta koja će to sprečavati onda Republika Srpska gubi. Ako oni hoće da budu dio tog gubitka, neka budu - istakao je Dodik za Srnu.


On je upitao zašto SDS misli da je važan i da njih neko nešto moli jer ih niko nije zvao da budu dio šire koalicije.


- Ovdje je riječ jesi li Srbin ili nisi, ako nisi - onda si izdajnik - ocijenio je Dodik.


Dodik je napomenuo da je bivši predsjednik SDS Mirko Šarović razbio političko jedinstvo partija iz Republike Srpske na nivou BiH, koje je postojalo u ranijim godinama kada je i SNSD, ali i SDS, bio u opoziciji.


- Republika Srpska mora da ima patriotski odgovor svih političkih faktora o važnim pitanjima za Republiku Srpsku - zaključio je Dodik.

Comments


bottom of page