Dodik: Savčić neće ležati u pritvoru

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da Milomir Savčić neće ležati u pritvoru.Dodik je na tribini "Inckov zakon - kraj Srpske ili raspad BiH", poručio da se Dudaković šeta slobodno, a general Savčić treba da leži u pritvoru samo zato što je rekao da ne prihvata nametnute istine.


"Imate dokaze da je Naser Orić lično ubijao i nije proveo ni dana u pritvoru,a sada Milomiru Savčiću predsjedniku BORS-a samo zato što je rekao da ne prihvata nametnute istine određuje se pritvor. A generali poput Dudakovića hodaju slobodno, dolaze na sud, a ovaj treba da leži u pritvoru. Naravno da neće ležati u pritvoru", rekao je Dodik.


Spreman sam da se žrtvujem za Republiku Srpsku kaže Dodik i poručuje da neće da ćuti na nametanja, pa makar dobio i sankcije.


"Ja radim protiv ovakve BiH. Ona ne odgovara srpskom narodu. Ovakva BiH je neprihvatljiva za Srbe, nama je bila prihvatljiva onakva kakva je bila u Ustavu. Ali ovo kako ide, ovo vodi više raspadu BiH nego očuvanju, a Republika Srpska neće nestati", rekao je Dodik.