top of page

Dodik: Sastanak sa HDZ-om u subotu, oni su izborni pobjednici kod Hrvata kao što je SNSD kod Srba

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je da će razgovarati sa HDZ-om u subotu i da vlast na nivou zajedničkih institucija treba da formiraju pobjednici. Kod Hrvata je to HDZ, a kod Srba SNSD."Ne idem tamo iz ljubavi (Sarajevo), nego zato što to pripada Republici Srpskoj i srpskom narodu. Ako imamo čvrst dogovor sa HDZ-om, zajedno ćemo se kretati. Ako oni mogu da prave nešto mimo nas, u redu. Ono što sam danas čuo od druga dva člana predsjedništva to je depremirajući. Bećirević koji kaže u doktorskoj disertaciji da su Srbi napravili 11 genocida nad Bošnjacima. I sada mi treba da sjedimo sa takvima? To je laž, falsifikat", rekao je Dodik.


"Formiranje vlasti na nivou BiH bez miješanja stranaca. Ako hoćete da formiramo na osnovu izbornih pobjednika, na raspolaganju sam. Ako hoćete da SNSD bude unutra, bićemo na svim važnim pitanjima, ali nećemo prihvatiti vaše programe jer oni nisu naši. Naša pozicija u tome je jasna, ako vam valjaju ovi iz opozicije samo ih uzmite", kaže Dodik i poručuje da Čović ima legitimitet, a HDZ izražavau većinsku volju hrvatskog naroda, kao što to SNSD radi kod srpskog naroda. Tu nema ništa skriveno, bez obzira što postoje spekulacije.


"Znam da je HDZ za članstvo u NATO, oni znaju da mi nismo, ali se ne sukobljavamo oko toga. To ne stavljamo na naše agende i raspravljamo o tome. Posljednjih dana opozicione stranke pokušavaju zaobići izborne pobjednike i formirati vlasti na nivou BiH. To je podržao Mirko Šarović koji je uprkos velikom porazu izjavio da bi pristao da bude dio vlasti na nivou BiH", kaže Dodik.

bottom of page