Dodik sa Putinom, Šarović sa Džaferovićem


Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastaće se danas sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, a s druge strane predsjednik SDS-a Mirko Šarović boravi u Bakuu na Global forumu, gdje je otputovao sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem.“Milorad Dodik bi se sastao s crnim đavolom, ako bi mu to pomoglo da on i njegova partija bolje prođu na izborima, izjavio je za sarajevske medije SDS-ov Šarović.


Da li je Šarović Putina nazvao crnim đavolom ili smatra da Srpska ne treba raditi na prijateljskim vezama sa Rusijom?


Dok SDS-ov predsjednik boravi u Bakuu sa Džaferovićem koji je za uvođenje sankcija Moskvi i narušavanja prijateljskih odnosa i dosadašnje saradnje, srpski član Predsjedništva BiH je na sastanku sa zvaničnicima Rusije. Očekivano su se usaglasile riječi političkog Sarajeva i opozicije u Srpskoj.


Dodik je ocijenio smješnim napore koji se čuju u Sarajevu kako bi oni uveli sankcije Moskvi koja je potpisnica i garant Dejtonskog sporazuma.


“A Rusija je garant te zemlje za koju se oni kao nešto bore. Ako Rusija nije garant te zemlje, onda je ona i upitna, ta BiH”, kaže Dodik.


Dodik je rekao da i bošnjačka strana u BiH od neutralnosti u vezi sa ukrajinskom krizom ima niz benefita od kojih je prvi činjenica da su dobili gas po gotovo istim cijenama kao i Srbija i Republika Srpska.


Patriote Srpske