top of page

Dodik sa delegacijom "Celeksa”: Spremnost za svaku vrstu pomoći

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas sa delegacijom privrednog društva SHP “Celeks“, navedeno je na sajtu predsjednikrs.net.Delegaciju “Celeksa” predvodio je vlasnik Milan Fila.


Delegacija SHP "Celeks“ upoznala je Dodika o nastaloj šteti uzrokovanoj požarom na objektu fabrike “Celeks“ u Banjaluci, istakavši da je najbitnije da nije bilo ljudskih žrtava i da požar nije uticao na proizvodni ciklus.


Dodik izrazio je žaljenje zbog nemilog događaja i spremnost za svaku vrstu pomoći kako bi se šteta sanirala u što kraćem periodu, te proizvodni proces nesmetano odvijao.


Predsjednik Dodik još jednom je zahvalio vlasniku Filu na prepoznavanju Republike Srpske i Banjaluke kao važne destinacije za njegove poslovne aktivnosti i dodao da će institucije Srpske stimulisati privredno društvo SHP "Celeks“ da nastavi procese investiranja, modernizacije, te izgradnje novih pogona.


"SHP ‘Celeks’ je primjer uspješne privatizacije kada je tvornicu preuzela slovačka SHP Grupa, najveća grupacija u proizvodnji higijenskih papira u jugoistočnoj Evropi. Do sada je u banjalučki SHP ‘Celeks’  investirano više desetina miliona KM, a ova kompanija trenutno zapošljava 300 radnika i jedan je od najvećih izvoznika u Banjalučkoj regiji”, stoji na sajtu predsjednikrs.net.

bottom of page