Dodik: Republike Srpske neće ni biti sa ovakvim SDS-om i Šarovićem

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je Srni da će Republici Srpskoj možda biti bolje bez Milorada Dodika, ali sa ovakvim SDS-om i Mirkom Šarovićem Republike Srpske neće ni biti.- Ako je za Šarovića u redu da nam otimaju zemljište i šume, da nam otimaju Ustavom garantovana prava, o kojoj Republici Srpskoj on uopšte govori? Da li se on već sada preporučuje za funkcionera manjeg be-ha entiteta ili ER ES-a, kako iz kompleksa pišu feeralni mediji - istakao je Dodik.


Na pitanje Srne da prokomentariše Šarovićevu izjavu da će, kako je rekao, Republici Srpskoj biti bolje bez Milorada Dodika, lider SNSD-a je podsjetio da je Milorad Dodik na prošlim izborima dobio više od 380.000 glasova i upitao koliko glasova je dobio Šarović i u čije ime on uopšte više govori.


Dodik je rekao da će doći vrijeme da se polože računi narodu u Republici Srpskoj, i za ono što se sada radi, ali i za nerasvijetljene smrti od prije više od dvije decenije.


- Ni danas Šarović ne govori o suštini naše polemike. Ni danas ne odgovara na pitanje šta je stav SDS-a o razvlašćivanju Republike Srpske i da li je SDS za to da se vratimo u ustavne okvire. Šarović nema stav o ključnim nacionalnim pitanjima, a polemisao bi sa mnom - rekao je Dodik za Srnu.


On je podsjetio da je SDS nekada bila ozbiljna nacionalna partija, a danas je to "udruženje nekoliko lica koja gledaju kako da uhljebe sebe i svoje".


- SDS nema politiku, jer da ima ne bi se svaki dan bavili Dodikom. Nije Dodik Republika Srpska, niti je Dodik tema. Ozbiljne teme su na stolu, ali Šarović i ostatak opozicije na njih nemaju odgovor - zaključio je Dodik.